Project Mandioca – Doelstellingen

Het primaire doel van dit project is om het voedselaanbod op het gebied van stapelvoedsel onder de Xavante indianen in het indianenreservaat ‘Pimentel Barbosa’ te Brazilië structureel te verbeteren en te stimuleren om zo de armoede en de daarmee gepaard gaande honger, ziekten en hoge kindersterfte onder deze indianen terug te dringen.

De korte termijn doelstellingen zijn: 

  1. In drie dorpen een mandioca-huisje bouwen ter verwerking van mandioca.
  2. Een samenwerkingsverband opzetten om samen met de Xavante jongeren de huisjes te bouwen.
  3. Training van 160-170 vrouwen (jong en oud) in het gebruik en onderhoud van de huisjes.
  4. Stimulering tot het planten van meer mandioca, omdat verwerking en conservering mogelijk is.
  5. Voorkomen van verbranding of beschadiging van de benen van de vrouwen, zij staan nu vaak om de bakplaat heen waarbij het vuur direct op hun afstraalt.

De lange termijn doelstellingen zijn:

  1. Als het project na evaluatie een goed resultaat heeft geleverd, zowel voor korte als lange termijn, zal gekeken worden of het mogelijk is het project te implementeren bij andere indianengroepen of dorpen.
  2. Stimulering van samenwerking met dorpen zonder een goede installatie voor de mandioca verwerking.
  3. Door het creëren van deze vorm van voedselproductie, waarbij het sociale aspect een stimulerende rol zal hebben, zullen minder gezinnen afhankelijk worden van financiële inkomsten. De mogelijkheid dat zij alternatieven bronnen van inkomen aan boren, waaronder eventuele houtkap neemt hierdoor aanzienlijk af.
Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: