Doelstellingen

Het hoofddoel is om bij te dragen aan het behoud en revitalisatie van Traditionele Ecologische Kennis (TEK) en het effectief gebruik ervan in het lokaalbasisonderwijs, community-baed ecotoerisme, en het natuurbeleid en beheer. Dit ter verbetering van het sociaal welzijn van de mensen en ter bevordering van een duurzaam beheer van de overstromingsbossen en daarmee o.a. de biodiversiteit en voedselzekerheid veilig te stellen.

SPECIFIEKE DOELEN

  1. Verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van TEK voor de lokale inheemse bevolking in het formele én informele onderwijs. Met als prioriteit de thema’s ecologische relaties en cycli, landgebruik, gezondheid en voedsel.
  2. Ondersteunen van de inheemse autoriteiten AZCAITA en ATICOYA bij het ontwikkelen van een nieuw onderwijsmodel voor de lokale basisscholen waarbij TEK effectief wordt geïntegreerd.
  3. Versterken van de inheemse ecotoerisme organisatie Asociación Intercomunitaria PAINÜ qua organisatie en in het ontwikkelen en uitvoeren van toeristische en educatieve activiteiten.
  4. Versterken van de regionale institutionele capaciteit in het effectief toepassen van TEK in het natuurbeleid en -beheer.
Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: