Lean Canvas

Aan de hand van 7 specifieke trainingssessies, inclusief de afsluiting, heeft ieder initiatief de basis weten te leggen voor hun ondernemingsplan. De trainingen waren gericht op het ontwikkelen en formuleren van een Lean Canvas, een business model tool dat speciaal ontwikkeld is voor beginnende initiatieven of bedrijven, en voort komt uit het eerder ontwikkelde Canvas-Business-Model. Deze sessies waren voorbereid en uitgevoerd door een professional gespecialiseerd in het onderwerp en met zeer goede kennis en ervaring van de regionale inheemse context.

Voor de eerste vier sessies als ook de laatste kwamen alle deelnemers bij een op de Nationale Universiteit van Colombia (UNAL) in Leticia die ons een lokaal hiervoor ter beschikking stelde. De eerste vier sessies waren gericht op: I) het probleem; II) de klanten; III) de oplossing en; IV) maatstaven en middelen.

De vijfde sessie werd gehouden apart in ieder van de drie gemeenschappen om zo voor ieder initiatief de voorlopige eindversie van het Lean Canvas Model te definiëren. Voor de zesde sessie kwam iedereen weer bij een om zo aan elkaar de eindversie te presenteren, de puntjes op de i te zetten ter voorbereiding voor de eindpresentatie.

Ter afsluiting van het Lean Canvas proces hebben we op 9 december 2022 de vertegenwoordigers van de initiatieven de mogelijkheid gegeven om hun ideeën, ervaringen en plannen te delen met een groter publiek en een basis te leggen voor een lokaal netwerk. Zodoende hebben verschillende instellingen, touroperators en deskundigen op gebied van (avi)toerisme geassisteerd aan deze bijeenkomst, die gehouden in de maloka Casa Hija op de campus van de UNAL in Leticia. Op deze manier hebben de initiatieven hun belangen, hun sterke punten als gemeenschappen, evenals hun kennis van vogels en biodiversiteit kunnen presenteren en tegelijkertijd feedback ontvangen van het publiek. Daarnaast zijn de aanwezige touroperators uitgenodigd om in de maanden januari en februari 2022 om de initiatieven en hun unieke ervaringen van dichtbij te leren kennen.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s