10º Congreso de Aviturismo in Manizales

Als onderdeel van het project «Duurzame territoriale ontwikkeling – Avitoerisme en werkgelegenheid» hebben de drie initiatieven deel kunnen nemen aan het 10º Congreso de Aviturismo. Deze vogelaarsbeurs werd gehouden van 10 tot en met 13 november 2022 in Manizales, gelegen in het departement Caldas.. Omdat slechts van ieder initiatief één persoon kon deelnemen aan dit evenement hebben we gebaseerd op de individuele taken en evaluaties van de 12 deelnemers als ook de observaties van de instructeurs, de personen met de meeste punten geselecteerd. Aldus kwamen Clever Benjamín Papa Gemán uit de gemeenschap CIHTACOYD, Luz Dary Flórez García uit TIWA en Georgina Rubio Vargas van Isla Fantasía het de bus met de hoogste puntenaantallen. Echter, door persoonlijke omstandigheden gaf Georgina haar plaats over aan haar broer Samuel Rubio Vargas.

De reis en de deelname aan het congres was voor ieder een zeer indrukwekkend gebeuren en bovenal erg leerzaam. Behalve de presentaties over onderwerpen als avitoerisme in bepaalde regio´s of andere landen in Zuid-Amerika, marketing en het belang van vogelclub´s voor kinderen waren vooral ook de twee veldexcursies om te vogelen ook erg leerzaam. Ten eerste vanwege de expertise van de lokale en regionale gidsen aldaar, als ook van de andere nationale als internationale deelnemers. Ten tweede omdat de excursies plaatsvonden in het Andes gebergte; een totaal ander landschap en ander klimaat in vergelijking met het Amazone gebied. Al met al een erg leerzame ervaring, waarbij de deelnemers als vertegenwoordigers van hun initiatieven en gemeenschappen contacten en ervaringen konden uitwisselen en hun kennis en vaardigheden wat betreft het vogelen en gidsen konden bekrachtigen.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s